Efterkommere efter Mads ESMARCH

Sjette Generation


34. Christian Frederik ESMARCH [Scrapbog] (Hans Haagen , Jens , Matthias , Jens , Mads ) blev født den 3 Aug 1839 i Sdr. Lem. Han blev døbt 1 den 1 Sep 1839 i Sdr. Lem Kirke. Han døde den 19 Jul 1922 i Dejbjerg.

Christian Frederik var med i krigen 1864, hvor han tjente ved 1. compagni, 1 deling 8. regiment som nr 282. Han skriver et brev fra Landslet på Als til sin fader den 16. marts 1864 uvidende om, at han dagen efter - den 17. marts 1864 bliver såret og overført til Lazarettet i Nyborg.

I 1915 bliver der muighed for at søge erindringsmedalje med en årlig understøttelse. Det bevilges Christian Frederik, og ovennævnte oplysning stammer fra ansøgningen.

Brev fra Chr Frederik Esmarch den 16. marts 1864 til forældrene.

Til Hr Pastor Esmarch
S Lemb Præstegaard
for Ringkjøbing

Poststemplet Feltpost 18/3, Aaarhus 22/3,
Ringkøbing 23/3

Lanslet paa Als den15. Marts 1864

Kjære Forældre

Kjære Fader, jeg haar modtaget din kjærkommende Skrivelse af 4 Marts med stoer Glæde, da det er noget af det kjæreste at modtage brev hjemmefra, gid det var sant at der snart maae blive Omslag i Tingene, det var store Skade med den Sorte der gik af, men man maae jo finde sig i det, jeg er glad ved at  spørge at I er kommet Eder igjen, efter den forkølelse, jeg haer heller ikke været rigtig  rask (?) i den sidste 4 Dage, jeg haer lidt af stærk diare, i kan vel ikke give mig et Raad for det, i dag er jeg dog bedre, det er kuld at det kommer af, og vi er sjælden tørre om  Føderne naar vi er paa Forpost, jeg har faaet brev fra Johannes han haer det godt, Skjorten tilligemed det øvrige haer jeg modtaget,  i disse dage gaaer Tyskerne paa ved Dybbøl, jeg frygter for at de skal komme ned og besøge Eder, ja nu er det snart Paaske men det gaaer for os med Paaskefæsten som det gik med Julefæsten at vi kan ikke helligholde den med glæde og Fryd, som vi kunde havde gjort naaer vi havde været hjemme, gid vi dog kunde havde kommet hjem til Pinsen saa silde jeg rigtigt havde gjort mig til glæde, I kan tro kjære Forældre at jeg Glæder mig til at det snart kan blive sommer, så fryser vi ikke saa meget og det er en stoer Ting, jeg kan lige naae at komme af Forpost til Helligdagene, jeg skal hilse Eder saa mangge Gangge fra Peder Christian Masen og Jens Christian Søndergaards kone …………. samt Palle Mouritsen, og Jens Madsen, og nu være I selv hilset paa det kjærligste af Eders søn C. F. Esmarch og tillige haaber jeg at vi snart maa sees igjen, til har Pastor Esmarch.Lanslet paa Als den15. Marts 1864
Kjære Forældre
Kjære Fader, jeg haar modtaget din kjærkommende Skrivelse af 4 Marts med stoer Glæde, da det er noget af det kjæreste at modtage brev hjemmefra, gid det var sant at der snart maae blive Omslag i Tingene, det var store Skade med den Sorte der gik af, men man maae jo finde sig i det, jeg er glad ved at spørge at I er kommet Eder igjen, efter den forkølelse, jeg haer heller ikke været rigtig  Rask i den sidste 4 Dage, jeg haer lidt af stærk diare, i kan vel ikke give mig et Raad for det, i dag er jeg dog bedre, det er kuld at det kommer af, og vi er sjælden tørre om Føderne naar vi er paa Forpost, jeg har faaet brev fra Johannes han haer det godt, Skjorten tilligemed det øvrige haer jeg modtaget,  i disse dage gaaer Tyskerne paa ved Dybøl, jeg frygter for at de skal komme ned og besøge Eder, ja nu er det snart Paaske men det gaaer for os med Paaskefæsten som det gik med Julefæsten at vi kan ikke helligholde den med Glæde og Fryd, som vi kunde havde gjort naaer vi havde været hjemme, gid vi dog kunde havde kommet hjem til Pinsen saa silde jeg rigtigt havde gjort mig til glæde, I kan tro kjære Forældre at jeg Glæder mig til at det snart kan blive sommer, så fryser vi ikke saa meget og det er en stoer Ting, jeg kan lige naae at komme af Forpost til Helligdagene, jeg skal hilse Eder saa mangge Gangge fra Peder Christian Massen og Jens Christian Søndergaar de kom og løste os af poest  samt Palle Mouritsen, og Jens Madsen, og nu være I selv hilset paa det kjærligste af Eders søn C. F. Esmarch og tillige haaber jeg at vi snart maa sees igjen, til har Pastor Esmarch.”

Brev fra Chr. Frederik Esmarch 7 Juli 1864 til


"Hr Pastor Esmarch
S Lem Pærstegaard
pr Ringkjøbing


Fredriksber Slot d  7 Juli 1864

Din Skivelse af 26 Juni d A haar jeg modtaget, men med slet ingen glæde, da jeg seer tydelig, at Du ikke har noget tilovers for mig, og Du er stærk i Troen om at jeg kan blive kasseret, men det vil ikke lykkes derimod venter jeg at blive jaget på Porten een af Dagene, og saa gaae igjen saalængge jeg kan, og saa maaskee oven paa enten at miste en Arem eller et Been, saa kan jeg komme Hjem i en smuk tilstand, min Atæst haer jeg fremviist for Lægerne men det hjælper ikke. Lægen jeg er under nu, er en Tysker som føer haer været i det Slesviske og heder Derks, han siger den skal snart komme sig han haer sat blodkopper på Knæt og nu faaer jeg den smurt i Kamfer, og bind om den, men det hjælper ligemeget, jeg skal hilse Dig fra Johannes som haer det godt og Fru Krone og Onkel C G Jensen [grosserer Christian Georg Jensen] bad mig ogsaa om at hilse men tilsidst være Du hilset af din Søn C F. Esmarch
nu kunde jeg nam Leie for mig naaer Du vilde Tillade det, og onkel vilde vist nok være mig behjælpelig, til Pastor Esmarch
.. Ad .. Frederiksberg Slot Lazareth i Kjøbenhavn"


Fra Slægters gang i sædding sogn p. 19/20 om Rækker Mølle. " I 1865 udskilte Jeppe Holm møllen med tre parceller i Sædding til Jeppe Andersen, hans stedsøn. Samtidig solgtes Møllegaarden matr. nr. 9a til Christian Esmarch fra Sønder Lem".

Pag. 33. ff. Møllegården.
I 1865 udskilte Jeppe Holm møllen sammen med de tre parceller, den havde i Sædding, til Jeppe Andersen. møllegaarden matr. nr. 9a mm. blev solgt til Christian Esmarch fra Lem for 7000 rdl. Chr. Esmarch var søn af pastor Esmarch fra Sdr. lem. I 1865 blev Chr. Esmarch gift med Johanne Kirstine fra Faurby i lem og de flyttede ind på Møllegården. pastor Esmarch døde samme år, og hans enke Anna Christine og datteren Nanzy flyttede så til Møllegaarden.

I  1872 købte Chr. Esmarch en gård i Dejbjerg. Det blev så Nanzy Esmarch, der alene overtog Møllegården. (se Nazy Esmarch)  På det tidspunkt var hun allerede begyndt med høkerforretning i stuehuset. Nu stod hun også for landbruget. En tidligere karl, jakom Korsholm beskriver hende som en dygtig landmand. Da han tjente på Møllegården , var  de tre karle og en pige. Om morgenen før kammen malkede Nanzy og de to karle hver fire køer. Der blev bjerget meget hø, da der var god eng til gården. Korsholm husker, at der kom to engvandingskarle om foråret for at gøre vandingsengen klar. I velling havde Møllegaarden 15 dagsletter eng., der blev slået og kørt hjem. Ud over landbruget var der andet arbejde. nanzy passede butig og havde en kommis til hjælp, da hun skulle handle. I Finderup havde hun en stue, hvor hun en dag om ugen solgte varer og tog mod bestillinger til næste uge. Hun rejste også selv til markeder og handlede med kreaturer. Det vakte opsigt på den tid, men handelsfolkene lærte snart at respektere hendes handelstalent. Forkarlen kørte til Skjern og hentede varer til forretningen. Det hændte også, at han tog varer med til konkurrenten, købmand Jens Andersen.

Fra "Dejbjerg By og Sogn, H.P: Jensen, Dejbjerg 1966".
Tanning. På den nordligste af de to Tanning-gårde...
"Chr. Frederik Esmarch, født i Lem præstegård, og hans kone, Johanne Kirstine Larsen, født i Faurby i Lem, havde overtaget gården i 1880. Han døde i 1922 og hun i 1928. Deres sidste år levede de som aftægtsfolk på gården. Børn: Hans >Haagen, se under Nysted, Lars Faurby, Frederik, gift, manufakturforretning i Tarm, Anna Kirstine, død 1897 - 23 år gammel, Johannes, gift med Ane Birk, forhenværende lærerinde, ejer af Række Mølle-gård, Ane Kathrine, se under kirkebyen."

Adr nu Tarningvej 2, Skjern

lægsrulle
https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=20280262#300245,61818759

Christian ægtede Johanne Kristine LARSEN, datter af Gårdmand Lars SYLVESTERSEN og Anna Cathrine BENDTSDATTER, den 8 Okt 1865 i Sdr. Lem Kirke. Johanne blev født 1 den 4 Jun 1844 i Faurby, S. Lem. Hun døde 2 den 23 Mar 1928 i Dejbjerg.

Marriage Notes:

https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=21619514#387998,74170348

Christian og Johanne havde følgende børn.

+ 39 M i Snedker / Landmand Hans Haagen ESMARCH blev født den 9 Okt 1866. Han døde den 16 Jan 1945.
+ 40 M ii Landbruger Lars Faurby ESMARCH blev født den 10 Mar 1869. Han døde den 26 Dec 1926.
+ 41 M iii Købmand, Tarm Frederik Christian ESMARCH blev født den 4 Apr 1872. Han døde den 13 Apr 1951.
  42 K iv
Anna Christine ESMARCH [Scrapbog] blev født den 16 Maj 1874 i Tanning Mark, Dejbjerg. Hun blev døbt den 16 Maj 1874 i hjemmet. Hun døde den 20 Sep 1897 i Tanning. Hun blev begravet den 25 Sep 1897 i Dejbjerg Sogns Kirkegaard.

https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=21619522#388069,74171482

Der er lidt forvirring omkring Anne Christine og Ane Katrine. Iflg. Kirkebog for Dejbjerg Sogn 1802-1901 er Ane Kristine Esmark død den 20 September 1897, 23 år gammel. Passer alderen, kan det kun være Anne Christine Esmarch, der er født i 1874. I flg. folketælling fra 1901 er Katrine Esmarch f 1882, fortsat levende.
+ 43 M v Gårdejer, Rækker Mølle Johannes Verner ESMARCH blev født den 29 Jan 1878. Han døde den 2 Aug 1964.
  44 K vi
Ane Katrine "Faster Tinne" ESMARCH [Scrapbog] 1 blev født den 23 Jan 1882 i Dejbjerg sogn. Hun blev døbt den 26 Feb 1882 i Dejbjerg sogn. Hun døde den 31 Maj 1957 i De Gamles Hjem, Lem Stationsby. Hun blev begravet den 4 Jun 1957 i Dejbjerg Sogns Kirkegård.

dåb:
https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=21619522#399527,74482297


I flg Kirkeboge for Dejbjerg Sogn var Ane Katrine ved sin død tidligere husbestyrerinden og kirkebetjent. Hun boede kun få dag på de gamles hjem i Lem Stationsby inden hun døde. Havde i mange år boet i Kirkebyen Dejbjerg.

35. Edle Marie Dorthea "Edle" ESMARCH [Scrapbog] 1 (Hans Haagen , Jens , Matthias , Jens , Mads ) blev født den 18 Apr 1842 i Sdr Lem. Hun blev døbt 2 den 20 Apr 1842 i Hjemme pga sygdom, Fremst. I Kirken 19. juni. Hun døde den 3 Sep 1910 i Frederiksberg, Diakonissestiftelsen. Hun blev begravet den 9 Sep 1910 i Vordingborg Kirkegård.

fødsel kirkebog:
https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=21619514#387993,74170180

Adel Marie Dorthea er navnet i kirkebogen indført af faderen, der var sognepræst. Optræder som Edle, men kalder sig mest Marie. Opkaldt efter hendes mormoder Edele Marie og farmoderen Dorthea.


http://www.mortenclausen.dk/GEDHT/fam068xx/fam06825.htm


død:
https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=17118682#156612,26251605
I flg et brev af 4. september 1910 fra broderen Johannes til søsteren Nancy døde Marie om aftenen den 3. september. Hun sov stille ind uden væsentlige smerter. Det var en kræfknude, der ikke kunne opereres bort eller helbredes, som var årsagen til hendes død. Hun begraves ved siden af sin mand i Vordingborg.  


Marie købte Rækker Møllegård med søsteren Nancy, men solgte til Nancy, da hun blev gift med Hans Lybecker

Edle ægtede Hans LYBECKER Skolelærer Og Kirkesanger [Scrapbog], søn af Verner Jasper Andreas LYBECKER Kontorist og Dorthea POULSEN, den 29 Mar 1875 i Sædding Kirke. Hans blev født den 16 Feb 1844 i Odden, Fanø. Han blev døbt den 8 Apr 1844 i Nordby Kirke, Fanø. Han døde den 1 Jul 1907 i Vordingborg.

http://www.mortenclausen.dk/GEDHT/fam068xx/fam06825.htm

Marriage Notes:

https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=17126028#168411,28279124

Edle og Hans havde følgende børn.

+ 45 M i Hans Verner Emil LYBECKER blev født den 16 Jun 1878. Han døde den 27 Mar 1931.
  46 M ii
Thorvald Andreas Camillo LYBECKER [Scrapbog] blev født den 27 Apr 1881 i Gloslunde, Maribo. Han døde den 18 Jan 1956 i Sygehuset Vordingborg. Han blev begravet den 21 Jan 1956 i Vordingborg Kirke.


Iflg Vordingborg Kirkebog: "Enkemand, forhenværende herregårdsforvalter af Chr Winthersvej 12, Vordingborg. Født i Gloslunde sogn 27. april 1881, søn af skolelærer Hans Lybecker og hustru Edle Dorothea Marie Esmark. Afdødes ægtefælle Petra Nanny Petersen død 12-6-1952. Sidste fælles bopæl: Chr Winthersvej 12, Vordingborg."
       
Thorvald ægtede Petra Nanny PETERSEN. Petra døde den 12 Jun 1952 i Vordingborg.
  47 K iii
Anna Christina LYBECKER [Scrapbog] blev født den 29 Jun 1884 i Majbølle, Maribo. Hun døde den 3 Jun 1952 i Svendborg.

boede FT 1911 og 1925 hos broderen Throvald og hans kone Petra Nanny
  48 K iv
Maria Louise LYBECKER [Scrapbog] blev født den 10 Jun 1886 i Majbølle, Maribo.

timelærer i Fååborg 1. september 1910

37. Johannes ESMARCH [Scrapbog] (Hans Haagen , Jens , Matthias , Jens , Mads ) blev født 1, 2 den 3 Dec 1846 i Sdr. Lem. Han blev døbt 3 den 18 Feb 1847 i Sdr Lem Kirke. Han døde den 11 Mar 1921 i københavn. Han blev begravet den 16 Mar 1921 i Gentofte Kirkegd..

Han was in a non-marital relationship 4, 5.

I FT 1870 er Johannes opført som logerende i Gothersgade 43, København og med beskæftigelse som kontorist.

I en annonce i Berlingske den 14. august 1872 er Johannes omtalt sammen med købmand C. R. Heger i Ringkøbing som indehaver af firmaet Esmarch & Heger.
De har begge en halvpart fremgår det af Ringkøbing byfogeds indrykning, som er underskrevet den 9. august 1872. På det tidspunkt er Johannes 26 år gammel. Det fremgår af omtalen af hans dødsfald i 1921 i Berlingske han var uddannet dels hjemme (Danmark), dels i Skotland.  

Johannes Esmarch holdt meget af familien og havde kontakt med sine søskende, særligt Nancy Margrethe, som drev høkerforretning i Rækker Mølle og Adle Marie, som var gift med lærer Hans Lybecker. Men også moderens søskende og efterkommere har Johannes haft kontakt med eller har fulgt.

Morbroderen Christian Georg Jensen boede således de sidste år af sit liv hos familien. Men morbroderen havde også taget Johannes til sig og bidraget til hans uddannesle. Således kan det ses af en annonce fra 15. juli 1875, at Johannes fra samme adresse som morbroderen sælger smør en gros, mens onklen C. G. Jensen sælger ost.

Johannes overtager senere onklens forretning. Således en annoncen i Berlingske den 1. maj 1882, hvor Johs. Esmarch angiver at ostelageret i Lavendelstræde er Johs. Esmarch, C. G. Jensens Eftf. C. G. Jensen dør den 8. september 1882.

Johannes tager borgerskab i København som grosserer den 17. septembrer 1874. Ved vielsen med Anna Mathea 10 maj 1876 er det grosserer Christian Jensen, København, der er forlover sammen med Anna Matheas fader skolelærer Christensen.

Johannes optræder i KRAK:
1875  grosserer med adresse i Kronprinsensgade 6,2
 1876 grosserer med adressse i Hestemøllerstræder 8, 2
1877 grosserer med adresse i Jernbanegade 1, 3
1878 gorsserer med adresse Hestemøllerstæde 8, og bopæl Jernbanegade 1, 3
1880 do
1881 grosserer med adr. i Lavendelstræde 19 bps og bopæl Jernbanegade 1, 3
1882 grosserer med adr. i Lavendelstræde 10, 3 og bopæl i Revenlowsgade 10, 1
1885 do
1887 do
1889 grosserer med adr. i Løngangsstræde 25s og bopæl i Revenlowsgade 10, 1
1893 do
1894 grosserer med adr i Løngangsstræde 25s T nr 896 og bopæl på Vestre Boulevard 33, 2
1895 do
1990 do Løngangsstræde 25


Sognefoged
Bopæl v. dødsfald V. Boulevard 47, III., Kbh. Dødsårsag "diabetes mellit coma"
FT 1880 boede Halmtorvet 14, matr 64, Forhus 3. sal
FT 1885 boede i Reventlowsgade nr. 10, matr. 92, Forhus, 1. sal th.

Barnebarn Ole Esmarch i brev i 1950 til forfatteren af "Sønder Lem Kirke og dens præster" at Johannes Esmarch var smør og ostegrosserer i København og drev desuden en meget stor exportvirksomhed. Han var interesseret i inddæmningsprojekter ved Saltbæk Vig ved Kalundborg, hvilket kostede den uhyre rige mand enorme summer.

I samling af anmeldelser til handelsregistrene i 1921 fremgår
Johannes Esmarch, der var Indehaver af Firmaet Johs. Esmarch, er afgaaet ved Døden. Firmaet fortsættes uforandret af hans Enke Anna Malthea Esmarch født Christensen, Hans Christian Esmarch er indtraadt i Firmaet som ansvarlig og til Underskrift berettiget Deltager.


i 1943 afgår sønnen Hans Christian Esamrch ved døden og firmaet ophæves, jf. samling af anmeldelser til handelsregistrene i 1943:
Hans Christian Esmarch, der var eneste ansvarlig Indehaver af Firmaet JOHS.
ESMARCH, er afgaaet ved Døden, og
Firmaet er hævet.
Bertel Sørensen af Hvidovre driver Handel som eneste ansvarlig Indehaver af
Firmaet JOHS. ESMARCHS EFTF.

Firmaet Johs. Esmarch blev grundlagt 1876. Navnet ændret til Johs. Esmarchs Eftf. og blev på et tidspunkt opkøbt af Arla som omdannede firmaet til Johs. Esmarchs Eftf AMBA (MD Arla Food AMBA (cvr 1997).

Berlingske 13. marts 1921
Dødsfald.
Grosserer Johs. Esmarch.
Den landskendte, ansete Forretningsmand, Grosserer Johs. Esmarch, er
afgaaet ved Døden i sit Hjem her i Byen efter faa Dages Sygdom.
Afdøde, der blev godt 74 Aar gammel,var Præstesøn fra Lem ved Ringkjøbing.
Som ungt Menneske fik han sin Uddannelse dels herhjemme og dels 1 Skotland
og kom derefter ind i en Onkels Firma her i Byen- Den Gang omfattede Forretningen særlig Smør, men Johs. Esmarch udvidede den i Aarenes Løb til
ogsaa at omfatte Ostebranchen og blev heri en af vort Lands Foregangsmænd.
Han drev Forretningen yderst rationelt, bl. a. i samarbejde med det landsøkonomiske Laboratoriums ledende Mænd, og fik den oparbejdet til at blive en af de første i Branchen. Hin sad tillige i en lang Aarrække i Bestyrelsen for Ostegrossist-Foreningen, men levede ellers ret tilbagetrukkent og viede sin Forretning hele sin Interesse og store Arbejdsevne.
Grosserer Esmarch efterlader sig Enke og voksn« Børn. En Søn har allerede i
et Par Aar været Medleder.

Johannes ægtede Anna Mathea CHRISTENSEN [Scrapbog], datter af skolelærer og kirkesanger Søren Peter CHRISTENSEN og Frederikke Nicoline FRANDSEN, den 10 Maj 1876 i Gentofte. Anna blev født den 10 Maj 1848 i Holmstrup, Holbæk. Hun blev døbt den 22 Jun 1848 i Holmstrup, Holbæk. Hun døde i 1931.

https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=21943723#436372,79148214

Anna Mathea Esmarch boede efter mandens død hos datteren Anna Nikoline Esmarch, gift med Hans Kristian Serritslev.

Marriage Notes:

kirkebog:
https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=21583948#355420,70387838
Forlovere var Grosserer Christian Jensen, København og skolelærer Christensen i Gentofte.

Johannes og Anna havde følgende børn.

  49 M i
Hans Christian ESMARCH [Scrapbog] 1 blev født den 1 Apr 1877. Han blev døbt den 10 Maj 1877 i Vor Frue Kirke. Han døde den 28 Maj 1940 i København, Slotssogn. Han blev begravet den 1 Jun 1940 i Bispebjerg, Kirkegård, København.

Faddere Skolelærer Christensen og hustru Nikoline samt frk. Albertine Bengsen

Ved ft 1901 var han konstorist hos faderen, og boede stadig hjemme - på Vestre Boulevard

Overtog faderens virksomhed Johs. Esmarch ved dennes død. Selskabet opløst ved Hans Christians Død og overgået til Johs. Esmarch's Efterfølgere.

Boede frem til ca. 1939 i Puggårdsgade 8, 1. sal. Optræder ikke i folketællingen på adressen i 1940. I Ft. 1930 er der ikke registreret hjemmeboende børn.

I FT 1921 Boede også i Puggårdsgade 8, uden hjemmeboende børn

Personalia i Nationaltidende 26. juni 1913. Forlovelse indgået mellem Frk. Anna Jensen af Søborg og cand.phil. H. C. Esmarch, søn af Grosserer Johs. Esmarch, Kbh.

Borgerskab 16. juni 1921 som grosserer
       
Hans ægtede Anna Christiane JENSEN, datter af Anders Kristian JENSEN Gårdejer og Marie Dorthes PETERSEN, den 16 Maj 1914 i København, Helligånd. Anna blev født den 6 Sep 1885 i Gilleleje.
+ 50 M ii Cand.polyt, baneingeniør Johannes Marius ESMARCH Baneingeniør blev født den 19 Maj 1878. Han døde den 15 Feb 1959.
  51 M iii
Otto Frantz Vilhem ESMARCH blev født den 30 Jan 1880 i København. Han blev døbt den 21 Mar 1880 i Vor Frue Sogn. Han døde den 5 Dec 1882 i Sankt Matthæus Sogn.

Død af tuberkuløs hjernebetændelse
se
https://kbharkiv.dk/brug-samlingerne/soeg-i-indtastede-kilder/post/1-59130
+ 52 K iv Anna Nikoline ESMARCH blev født den 5 Jul 1881. Hun døde den 29 Jul 1941.

Hjem Første Tidligere Næste Sidste

Liste over efternavne | Indholdsfortegnelse over navne